Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:15:17 Uitruk Vervalt,oorzaak:storing!!!!!!oms Alarm Ap71648g Argusvlinder Argusvlinder... Prio Eenheid | Ruinerwold - Blusploeg Brandweer De Wolden Drenthe
donderdag 17 augustus 2017
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 17|08

MEPPEL - De Gereformeerd vrijgemaakte kerk aan de Thorbeckelaan in Meppel kreeg woensdagavond bezoek van de brandweer. In de kerk waren namelijk de rookmelders afgegaan, waarna de brandweer zich naar de kerk spoedde.

 

Waarom de rookmelders waren geactiveerd is niet bekend. De brandweer heeft het pand gecontroleerd en niks aangetroffen, waarna ze terug keerden naar de kazerne.

1/1

VANDAAG 17|08

MEPPEL – Op de splitsing Brandemaat met de Bevrijdingslaan in Meppel is woensdagavond een fietser gewond geraakt nadat de man in botsing kwam met een auto.

 

Het slachtoffer klapte tegen het voorruit aan om vervolgens op het wegdek terecht te komen. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Over de juiste toedracht is nog niets bekend.

1/1

GISTEREN 16|08

WACHTUM – Op de A37 bij Wachtum is woensdagmiddag een bedrijfswagen van de weg geraakt en op zijn kant terecht gekomen. Over de juiste toedracht is nog niets bekend. Een berger heeft de wagen afgesleept.

 

De bestuurder is in de ambulance behandeld aan zijn lichte verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

1/1

GISTEREN 16|08

SMILDE – Bij een woning aan de Linthorst Homanweg in Smilde is woensdagmiddag een gasleiding lek geraakt. Het gaslek is ontstaan tijdens werkzaamheden aan de oprit.

 

De brandweer kwam ter plaatse voor de beveiliging en de bewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten. Het energiebedrijf Enexis heeft het gas uiteindelijk afgesloten en zal de lekkage gaan repareren.

GISTEREN 16|08

EELDE - De dode vrouw die vanmorgen werd gevonden in het Noord-Willemskanaal bij Eelde, is een 32-jarige inwoonster van Eelde.

 

Volgens de politie is de vrouw niet door een misdrijf om het leven gekomen. Het lichaam van de vrouw werd rond zes uur vanmorgen ontdekt door een visser, vlak bij de Groningerstraat.

 

Het scheepvaartverkeer lag enige tijd stil vanwege politieonderzoek, maar is inmiddels weer hervat.

DINSDAG 15|08

Vanuit het zuidwesten trekken vandaag forse regen- en onweersbuien het land in, die mogelijk ook samengaan met hagel en windstoten. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

 

Aanvankelijk wordt het in het oosten van het land nog 25 tot 28 graden, elders wordt het maximaal 25 graden. De wind is eerst nog rustig uit het zuidoosten, maar draait vanmiddag naar het zuidwesten tot westen en is dan meest matig, 3 of 4 Bft. Bij de buien, die pas later vanmiddag het oosten van het land bereiken, zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur.

WOENSDAG 09|08

REGIO - De politie krijgt de laatste tijd regelmatig aangiften binnen van oplichting van ouderen waarbij hun bankrekening wordt geplunderd. Vaak krijgen de senioren een telefoontje dat een pakje onderweg is of staat er ineens iemand voor de deur met een pakje, plant of bos bloemen.

 

In beide gevallen verschijnt (uiteindelijk) iemand aan de deur. De slachtoffers moeten voordat ze het pakje of de bloemen krijgen zogenaamd een klein administratiebedrag overmaken, van een of twee euro. Daarvoor moeten ze hun bankpas in een apparaat stoppen en hun pincode intoetsen. De oplichter haalt ...

Agenda

Zondag 10 september

11:00
Venlo

Zaterdag 23 september

10:00
Pijnacker

Zaterdag 14 oktober

10:00
Elspeet
Wat is jouw grootste verkeersergernis?
Aantal stemmen:
  4079
25%
  Bumperkleven

6%
  Rechts inhalen

25%
  Met alcohol op rijden

44%
  Smartphones in het verkeer

24Webvertising