Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:23:54 (inci-08) Gebouwbrand (schoorsteen) Het Nieveen Nijeveen 039231 039250 Prio Hoog Eenheid | Kazernehek Brandweer Meppel Drenthe
maandag 18 december 2017

Archief

Man in gestolen auto aangehouden op A28 bij Meppel

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 20:27

MEPPEL - Op de A28 bij Meppel is een 55-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man reed in een gestolen auto.

 

Agenten zagen het voertuig rijden tussen Zwolle en Staphorst. Bij controle van het kentekennummer bleek dat de auto als gestolen geregistreerd stond. De agenten gingen achter de man aan en bij Meppel konden zij hem staande houden.

Bestuurster met haar auto in de slip op rotonde Alteveerstraat

Gemaakt: Dinsdag, 08 augustus 2017 23:20

HOOGEVEEN - Dinsdagavond is een bestuurster met haar auto geslipt op het natte wegdek van de rotonde bij Alteveerstraat in Hoogeveen.

 

Zij kwam vanuit de richting Alteveer en wilde aflag naar de Zuiderweg nemen toen ze de controle over de auto verloor. De auto gleed via een stoeprand, fietspad en het natte gras, de helling naar de vijver aan de Zuiderweg/Lindenlaan af en het voertuig kwam met de achterkant nagenoeg in het water terecht.

 

De licht gewonde maar meer geschrokken bestuurster is ter plaatse behandeld in de ambulance, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Heeft u te maken gehad met letsel?

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 00:15

Heeft u of kent u iemand in uw omgeving die te maken heeft gehad met letsel? Dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn.

 

Omdat dit voor u fikse gevolgen kan hebben willen wij u graag helpen. Op het moment dat een andere partij schuldig is aan uw letsel, is het mogelijk uw schade te verhalen. Denk hierbij aan: letsel na een verkeersongeval, letsel door een bedrijfsongeval, medische fout, letsel toegebracht door een dier of door gebrekkige producten.

 

Stel via ons contactformulier vrijblijvend uw vraag aan ons, laat uw telefoonnummer achter en wij nemen contact met u op. Als u liever anoniem wilt blijven mag dat natuurlijk ook. Wij helpen u graag verder, ook al is het een paar jaar terug voorgevallen.

 

De antwoorden kunt u teruglezen op onze pagina Vraag het De Specialist.

Gebruikskosten defibrillator niet voor eigenaren

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 03:30

Eigenaren van AED's (automatische externe defibrillatoren) hoeven vanaf 2018 niet langer de gebruikskosten voor het apparaat te betalen. Als een defibrillator is ingezet moeten onder meer de elektroden worden vervangen, wat zo'n 150 euro kost.

 

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat deze rekening voortaan (vanaf 1 januari 2018) bij de ambulancedienst kan worden ingediend.

 

Uit de brief: 'De nota van het weer gebruiksklaar maken van de AED wordt door de AED-eigenaar ingediend bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV), die deze nota rechtstreeks betaalt aan de AED-eigenaar. De RAV ontvangt, via de budgetsystematiek ambulancezorg conform de NZa beleidsregel, een vergoeding van de verzekeraar.'

Twee maal brandstichting in auto aan de Rogier van de Weijdenstraat

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 16:40

COEVORDEN - In de nacht van dinsdag 8 augustus op woensdag 9 augustus is er tot twee maal toe brandstichting geweest in een personenauto aan de Rogier van de Weijdenstraat in Coevorden.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Met wie heeft de politie nog niet gesproken en heeft op of tussen deze tijdstippen verdachte personen of bewegingen gezien in deze omgeving die mogelijk met de brandstichting te maken heeft bel 0900-8844 (reg.nr 2017211016).

Pas op voor oplichters met bloemen en pakjes

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 17:38

REGIO - De politie krijgt de laatste tijd regelmatig aangiften binnen van oplichting van ouderen waarbij hun bankrekening wordt geplunderd. Vaak krijgen de senioren een telefoontje dat een pakje onderweg is of staat er ineens iemand voor de deur met een pakje, plant of bos bloemen.

 

In beide gevallen verschijnt (uiteindelijk) iemand aan de deur. De slachtoffers moeten voordat ze het pakje of de bloemen krijgen zogenaamd een klein administratiebedrag overmaken, van een of twee euro. Daarvoor moeten ze hun bankpas in een apparaat stoppen en hun pincode intoetsen. De oplichter haalt vervolgens de bankpas uit het apparaat en verwisselt die voor een andere pas van dezelfde bank. Zo hebben de oplichters en de pas in handen en de daarbij horende pincode. Direct daarna worden grote geldbedragen van de rekening van de slachtoffers gehaald. Of doen de oplichters aankopen met de pas. De schade loopt vaak in de duizenden euro's. In een geval ging het zelfs om 10.000 euro.

 

Door een aantal simpele tips te volgen kunnen veel oplichtingen worden voorkomen.

  • Wees voorzichtig met het laten bezorgen van pakketjes aan huis.
  • Blijf alert; zeker als u iets krijgt aangeboden wat u niet heeft besteld.
  • Administratiekosten hoeven nooit aan de deur te worden betaald. Ga hier nooit op in.
  • Sommige banken bieden de mogelijkheid een sms of email te sturen als een bedrag wordt opgenomen of afgeschreven. Voor welk bedrag dat geldt kun je zelf opgeven. Wordt bijvoorbeeld 100 euro afgeschreven dan ontvangt u direct een mailtje of sms. Dit voorkomt dat bij misbruik iemand ongemerkt uw rekening leeghaalt. Het is ook mogelijk van tevoren een maximum op te nemen bedrag in te stellen.
  • Toch (mogelijk) slachtoffer geworden? Bel dan direct uw bank om uw bankrekening te laten blokkeren.
  • Schrijf het signalement van de oplichter op en neem vervolgens contact op met de politie, dat kan telefonisch via 0900-8844 of loop even een politiebureau binnen.

 

Heeft de oplichting of poging daartoe net plaatsgevonden, bel dan 112. Geef uw adres en het signalement van de oplichter op en zijn of haar loop- c.q. rijrichting. Als er een kenteken van een vervoermiddel bekend is geef dat dan ook door. Zo kan de politie snel tot actie overgaan.

Gaslek in woning Meppel na kluswerkzaamheden

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 21:56

MEPPEL – In een woning aan de Sint Pietersland in Meppel is woensdagavond een gaslek ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en verrichte metingen.

 

Het gaslek was vermoedelijk bij boorwerkzaamheden ontstaan. Enexis heeft in de straat het gas afgesloten.

Ravage na inbraak bij bedrijf in Coevorden

Gemaakt: Woensdag, 09 augustus 2017 22:43

COEVORDEN - Tussen maandag 7 augustus 2017 18:45 uur en dinsdag 8 augustus 2017 07:00 uurn is er ingebroken bij een kantoor van Promens-Care in het Bastion in Coevorden.

 

Heeft u of één van uw huisgenoten:
• Rond het tijdstip van de bedrijfsinbraak een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving?
• Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
• Zijn er bij u getuigen bekend die iets van de inbraak hebben gezien?
• Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?

 

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze bedrijfsinbraak, neemt u dan direct contact op met de politie 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Harddrugs aangetroffen in auto op de Groningerstraat

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 04:34

ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een voertuig staande op de Groningerstraat in Assen. Bij het aanspreken van de bestuurder roken agenten een hennepgeur. Reden om het voertuig te onderzoeken.

 

Bij het onderzoeken troffen agenten harddrugs en hennep aan. Verder zagen zij voorwerpen waarbij zij vermoedens van handel in verdovende middelen kregen.

 

De 31 jarige man uit de Gemeente Aa en Hunze is aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Assen. De goederen werden door ons inbeslag genomen.

Brandweer bevrijdt kraai uit mast in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 16:02

HOOGEVEEN – Een kraai die met zijn poten vastzat met een vissnoer in een mast op een gebouw aan de Alteveerstraat is donderdagmorgen door de brandweer bevrijd.

 

Een bijzondere actie van de brandweerlieden uit Hoogeveen, maar zo stellen ze, we zijn er voor mens en dier. Vermoedelijk zaten de poten van de vogel al verstrikt in het visnoer en toen de kraai op de mast wilde gaan zitten raakte het vissnoer ook nog eens vast aan deze mast.

 

Omstanders, op de wekelijkse Pulledag, bemerkten dat de kraai niet meer los kon komen een waarschuwde de brandweer. Vakkundig hebben zij de kraai bevrijd en het dier meegenomen. De vogel wordt in een opvangcentrum onderzocht en als het dier niet gewond is weer los gelaten in de natuur. De medewerkers van de dierenambulance hebben de kraai meegenomen.

Zwaan zwemt rond met vissnoer en haak in zijn snavel

Gemaakt: Donderdag, 10 augustus 2017 20:11

MEPPEL – Aan de Valeriaan in Meppel heeft de brandweer jacht gemaakt op een zwaan die een vishaak in zijn bek had. Passanten hadden dit opgemerkt en brandweer gebeld. Ook werd de dierenambulance ingezet.

 

De brandweer ging met een boot te water. De zwaan liet zich niet eenvoudig vangen. Sterker nog dit lukte ook niet, maar het geluk was aan de zijde van de zwaan, want bij de achtervolging liet de haak plotseling los en was de zwaan bevrijd van z'n vistuig. De brandweer heeft toen de actie gestaakt om niet voor nog meer onrust te zorgen.

Gewonde na ongeval op afrit bij Emmen Noord

Gemaakt: Vrijdag, 11 augustus 2017 17:13

EMMEN - Op de afrit van de N34 bij Emmen Noord is een automobilist gewond geraakt nadat hij vrijdagmiddag van de weg raakte. Over de oorzaak is niets bekend.

 

Door het ongeval was de afrit enige tijd afgesloten. Hierdoor ontstond verkeershinder. De auto werd met schade afgesleept door een berger.

Gewonde bij aanrijding op de Ir. C. F. Benkinkbaan

Gemaakt: Zondag, 13 augustus 2017 16:53

MEPPEL – In Meppel op de Ir. C. F. Benkinkbaan zijn zondagochtend twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een persoon raakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Het is nog onbekend wat de juiste toedracht is. De verkeers analisten van de politie (VOA) doen ter plaatse onderzoek. Hiertoe was de weg tijdelijk afgesloten.

Auto en touringcar botsen op de A28 bij Tynaarlo

Gemaakt: Zondag, 13 augustus 2017 17:08

TYNAARLO - Zondagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een touringcar en een auto op de A28 tussen Tynaarlo en Eelde. Over de juiste toedracht is niets bekend. Daar doen de verkeers analisten van de politie onderzoek naar.

 

De brandweer heeft hulp verleend om het slachtoffer uit de auto te bevrijden. De inzittenden van de touringcar bleven ongedeerd. Doordat een baan van de A28 werd afgesloten ontstond er in de richting van Eelde een file.

Vliegtuigje maakt noodlanding in Vledderveen

Gemaakt: Zondag, 13 augustus 2017 17:40

VLEDDERVEEN - In het Groningse Vledderveen heeft een Ultra light vliegtuigje een noodlanding in een weiland moeten maken. Het vliegtuig zou volgens omstanders op een hoogte van 500ft technische problemen hebben gekregen waarna het geen andere mogelijkheid meer zag dan het toestel direct aan de grond te zetten.

 

In Vledderveen ligt het vliegveld van Stadskanaal. Of het vliegtuig hier ook vandaan kwam is onbekend. Bij de noodlanding raakte niemand gewond. De luchtvaart politie komt ter plaatse voor onderzoek.

Licht gewonde bij frontale aanrijding in Emmen

Gemaakt: Maandag, 14 augustus 2017 15:38

EMMEN - Aan de Heesackers in Emmen zijn maandagochtend twee auto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een inzittende raakte hierbij licht gewond en hoefde na behandeling in een ambulance niet naar het ziekenbuis. De bestuurder van de andere wagen raakte niet gewond.

 

Beide auto's moesten met schade worden afgesleept. Over de juiste toedracht is niets bekend.

Fietser gewond bij aanrijding met auto in Klazienaveen

Gemaakt: Maandag, 14 augustus 2017 17:11

KLAZIENAVEEN – Een fietser is maandagmiddag op de Langestraat in Klazienaveen gewond geraakt na een botsing met een auto. De fietser werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Over de juiste toedracht is niets bekend. De verkeersanalisten van de politie deden ter plaatse onderzoek.

Vanaf vanmiddag kan het flink gaan plenzen

Gemaakt: Dinsdag, 15 augustus 2017 08:01

Vanuit het zuidwesten trekken vandaag forse regen- en onweersbuien het land in, die mogelijk ook samengaan met hagel en windstoten. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

 

Aanvankelijk wordt het in het oosten van het land nog 25 tot 28 graden, elders wordt het maximaal 25 graden. De wind is eerst nog rustig uit het zuidoosten, maar draait vanmiddag naar het zuidwesten tot westen en is dan meest matig, 3 of 4 Bft. Bij de buien, die pas later vanmiddag het oosten van het land bereiken, zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur.

Uitslaande brand verwoest flatwoning in Hoogeveen

Gemaakt: Dinsdag, 15 augustus 2017 16:32

HOOGEVEEN – In een appartement in een flat aan de Veenluydenstraat in Hoogeveen is dinsdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. Over de oorzaak is nog niets bekend.

 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen hoog uit de woning. De politie evacueerde in allerijl de flat. Het appartement moet als verloren worden beschouwd.

Felle brand legt auto in de as

Gemaakt: Woensdag, 16 augustus 2017 05:18

ASSEN - Een felle brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ter hoogte van de Einsteinlaan met de Kochstraat in Assen een auto in de as gelegd.

 

Door nog onbekende oorzaak brak er rond half twee in de nacht brand uit in het voertuig. Hierbij wordt brandstichting niet uitgesloten. De brandweer kwam met een tankauto ter plaatse en had de brand snel onder controle. Bij de brand raakte een naast geparkeerde auto eveneens beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Brandweer redt zwaar gewond persoon uit brandende woning

Gemaakt: Woensdag, 16 augustus 2017 05:22

EMMEN - Bij een brand in een woning aan de Laan van de Eekharst is in de nacht van dinsdag op woensdag de 41-jarige bewoner ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd door de brandweer uit zijn brandende huis gehaald. Vervolgens werd de 41-jarige man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De hulpdiensten kregen een melding van een woningbrand, waarbij mogelijk meerdere mensen nog in de woning zouden zijn. De brandweer begon direct met blussen en ondertussen werd gezocht naar aanwezige personen. Uiteindelijk bleek alleen de 41-jarige bewoner nog binnen te zijn. De man was ernstig gewond. Hij werd door de brandweer uit zijn woning gehaald en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

 

Brandspecialisten van forensische opsporing gaan dan ook nader onderzoek doen.

Dode vrouw (32) in Noord-Willemskanaal gevonden

Gemaakt: Woensdag, 16 augustus 2017 16:08

EELDE - De dode vrouw die vanmorgen werd gevonden in het Noord-Willemskanaal bij Eelde, is een 32-jarige inwoonster van Eelde.

 

Volgens de politie is de vrouw niet door een misdrijf om het leven gekomen. Het lichaam van de vrouw werd rond zes uur vanmorgen ontdekt door een visser, vlak bij de Groningerstraat.

 

Het scheepvaartverkeer lag enige tijd stil vanwege politieonderzoek, maar is inmiddels weer hervat.

Gaslek tijdens graafwerkzaamheden bij woning in Smilde

Gemaakt: Woensdag, 16 augustus 2017 17:01

SMILDE – Bij een woning aan de Linthorst Homanweg in Smilde is woensdagmiddag een gasleiding lek geraakt. Het gaslek is ontstaan tijdens werkzaamheden aan de oprit.

 

De brandweer kwam ter plaatse voor de beveiliging en de bewoners moesten tijdelijk hun woning verlaten. Het energiebedrijf Enexis heeft het gas uiteindelijk afgesloten en zal de lekkage gaan repareren.

Bedrijfswagen op zijn kant op de A37 bij Wachtum

Gemaakt: Woensdag, 16 augustus 2017 17:12

WACHTUM – Op de A37 bij Wachtum is woensdagmiddag een bedrijfswagen van de weg geraakt en op zijn kant terecht gekomen. Over de juiste toedracht is nog niets bekend. Een berger heeft de wagen afgesleept.

 

De bestuurder is in de ambulance behandeld aan zijn lichte verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Gemaakt: Donderdag, 17 augustus 2017 00:30

MEPPEL – Op de splitsing Brandemaat met de Bevrijdingslaan in Meppel is woensdagavond een fietser gewond geraakt nadat de man in botsing kwam met een auto.

 

Het slachtoffer klapte tegen het voorruit aan om vervolgens op het wegdek terecht te komen. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Over de juiste toedracht is nog niets bekend.

Brandweer Meppel rukt uit naar Gereformeerde kerk

Gemaakt: Donderdag, 17 augustus 2017 00:39

MEPPEL - De Gereformeerd vrijgemaakte kerk aan de Thorbeckelaan in Meppel kreeg woensdagavond bezoek van de brandweer. In de kerk waren namelijk de rookmelders afgegaan, waarna de brandweer zich naar de kerk spoedde.

 

Waarom de rookmelders waren geactiveerd is niet bekend. De brandweer heeft het pand gecontroleerd en niks aangetroffen, waarna ze terug keerden naar de kazerne.

Gewonde bij frontale aanrijding op de Doctor A.F. Philipsweg

Gemaakt: Donderdag, 17 augustus 2017 16:31

ASSEN – Op de Doctor A.F. Philipsweg in Assen zijn donderdagmiddag twee auto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. In de ene auto zaten een vrouw, man en kind die ongedeerd bleven. De bestuurster van de andere wagen  werd gewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Over de oorzaak is niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen ter plaatse onderzoek en leggen de sporen vast. Beide auto’s moeten gezien de schade door een berger worden afgesleept.

Emmenaar verklaart dat hij niet wist dat seks met een minderjarige niet mocht

Gemaakt: Donderdag, 17 augustus 2017 19:15

EMMEN - Tegen een 24-jarige man uit Emmen eiste het Openbaar Ministerie vandaag 120 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij een relatie had met een 14-jarig meisje.

 

Niemand had daar problemen mee, het meisje vroeg de politie zelfs de man niet te vervolgen, maar de officier van justitie bracht hem toch voor de rechter. "Het is verboden om seks met iemand te hebben die jonger is dan 16 jaar, punt", aldus de aanklager. Als het leeftijdsverschil tussen de Emmenaar en zijn vriendin heel klein was geweest, was het misschien anders geweest, zei hij, maar negen jaar is te veel.

 

Tinder
De man en het meisje leerden elkaar kennen via de dating-app Tinder, waarop zij zich voordeed als 20-jarige. Bij hun eerste ontmoeting vertelde ze wel dat ze 14 was. De man vond dat geen probleem en na een paar afspraakjes trok zij bij hem in.

 

Hij verklaarde in de rechtszaal dat hij niet wist dat seks met een minderjarige niet mocht. Volgens zijn advocaat heeft de man een lichte verstandelijke beperking, waardoor hij jonger lijkt dan hij is. Het meisje kwam juist ouder over. Daardoor was er volgens haar een gelijkwaardige relatie en verdient de Emmenaar geen straf.

 

Kleding op straat
De man werd opgepakt toen de twee op 5 juni erge ruzie hadden. Daarbij gooide hij haar kleding over de rand van het balkon op straat, omdat zij was vreemdgegaan. Toen de politieagenten die erbij kwamen, ontdekten dat het meisje 14 was, moest de Emmenaar mee naar het bureau.

 

Het meisje verklaarde bij de politie dat ze de relatie zelf gewild had en niet wilde dat haar vriend vervolgd werd. De rechtbank vroeg de officier waarom het OM hem toch heeft vervolgd. "Het gaat om een zorgelijke situatie en over een kwetsbaar meisje. Zij moet tegen zichzelf worden beschermd", aldus de aanklager.

 

De relatie is inmiddels uit. Op 31 augustus doet de rechtbank uitspraak.

Motorrijder onderuit en gewond in Zuidwolde

Gemaakt: Vrijdag, 18 augustus 2017 16:08

ZUIDWOLDE – Een motorrijder is op de Slagendijk in Zuidwolde vrijdagochtend onderuit gegaan en licht gewond geraakt. De man werd in de ambulance behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.

 

De motor werd gezien de schade door een berger afgesleept. Het ongeval ontstond toen de motorrijder op onverklaarbare wijze in de berm terecht kwam.

Geschaarde caravan op de A28 bij Fluitenberg zorgt voor file

Gemaakt: Vrijdag, 18 augustus 2017 16:15

HOOGEVEEN - Op de A28 ter hoogte Fluitenberg is vrijdag 18 augustus bij een ongeval een caravan op zijn kant beland.

 

Door nog onbekende oorzaak schaarde aan het eind van de middag de caravan met personenwagen op de A28 in de richting Assen – Hoogeveen. De A28 raakte over twee banen versperd. Er ontstond een lange file door het ongeval. Het verkeer word omgeleid via de vluchtstrook.