Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:15:17 Uitruk Vervalt,oorzaak:storing!!!!!!oms Alarm Ap71648g Argusvlinder Argusvlinder... Prio Eenheid | Ruinerwold - Blusploeg Brandweer De Wolden Drenthe
donderdag 17 augustus 2017

Archief

Vrachtwagen tegen vangrail op de A28 bij Beilen

Gemaakt: Vrijdag, 07 april 2017 17:17

BEILEN - Op de A28 ter hoogte van Beilen is vrijdagmorgen een tankwagen tegen de vangrail gereden. De bestuurder werd met onbekend letsel (vermoedelijk onwelwording) naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De vrachtwagen had minimale schade en kon op eigen kracht verder rijden. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Vrouw gewond na val van fiets

Gemaakt: Vrijdag, 07 april 2017 17:28

ASSEN – Een vrouw op een fiets is vrijdagmiddag gewond geraakt op de Collardslaan in Assen. Ze reed naast een andere vrouw en kwam met haar fiets in aanraking met de naast haar rijdende vrouw. Toen viel ze op het wegdek.

 

De andere vrouw raakte niet gewond. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Veel belangstelling gratis graveren van fietsen

Gemaakt: Vrijdag, 07 april 2017 17:43

EMMEN - In samenwerking met Ben Kwijt, de gemeente Emmen en Veiligheidszorg Drenthe was het vandaag dan zover: de eerste dag van de fiets-graveer-actie bij de De bikbar op het Martkplein in Emmen Centrum.

 

Er was veel belangstelling en er zijn vele fietsen gegraveerd. Goed dat jullie er allemaal waren, dat helpt ons om de fietsen beter te kunnen opsporen indien ze gestolen worden!


Volgende week 14 april is er weer een fiets-graveer-actie. Bik Bar, van 10.00 - 14.00 uur op vertoon van uw legitimatie wordt uw fiets gratis gegraveerd!

Automobilist in Ruinerwold botst frontaal tegen boom

Gemaakt: Zaterdag, 08 april 2017 00:59

RUINERWOLD - Op Haakswold in Ruinerwold is vrijdagavond een automobilist frontaal op een boom gereden. De bestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Een berger heeft de auto afgesleept.

Brandweer blust brand in de Vuile Riete

Gemaakt: Zaterdag, 08 april 2017 15:33

VUILE RIETE - De brandweer van Zuidwolde is zaterdagmiddag uitgerukt voor een bosbrand in Vuile Riete. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een felle brand in het lokale bos perceel.

 

De brandweer die snel ter plaatse was kon de brand in de kiem smoren waardoor erger werd voorkomen. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie onderzoekt de zaak.

Kleine brand in het AZC Hoogeveen

Gemaakt: Zaterdag, 08 april 2017 18:53

HOOGEVEEN - In het AZC aan de Kinholtsweg in Hoogeveen heeft korte tijd brand gewoed in een van de woon eenheden.

 

De brandweer van Hoogeveen rukte rond twintig over zes zaterdagavond uit voor een woningbrand in het AZC. De brand was snel onder controle.

Auto in de vangrail op de A28 bij Veeningen

Gemaakt: Zondag, 09 april 2017 17:30

VEENINGEN - Zondagmiddag is er een eenzijdig ongeval gebeurd met een personen auto op de A28 ter hoogte van Veeningen.

 

De bestuurder is door onbekende oorzaak met zijn voertuig in de middenberm geraakt, waarbij de auto tegen de vangrail botste. De bestuurder van de personen auto is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Door dit ongeval ontstond er een file.

Twee fietsen aangetroffen bij bermbrand aan het Messchenpad

Gemaakt: Zondag, 09 april 2017 18:39

ASSEN - Zondag heeft er korte tijd een bermbrand gewoed aan het Messchenpad. De politie onderzoekt hiervan de oorzaak.

 

De melder van de brand zag hierbij twee jonge jongens van rond de 14 jaar weglopen die hun fietsen achterlieten. Dit betekent echter niet dat zij de brand hebben aangestoken.

 

De politie heeft de twee fietsen meegenomen naar het politiebureau en verzoekt de ouders dan wel de betrokken jongens om zich te melden aan het politiebureau Weiersstraat in Assen voor een gesprek en voor teruggave van de fietsen. Ook kunt u bellen met 0900-8844 onder vermelding van BVH: 2017090902.

Veel rook bij afvalbrand in Ruinerwold

Gemaakt: Maandag, 10 april 2017 16:07

RUINERWOLD - Maandagmiddag 10 april heeft de brandweer een afvalbrand achter een boerderij aan het Haakswold in Ruinerwold geblust. De brand ging met veel rook gepaard.

 

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Toename van het aantal diefstallen van zitmaaiers

Gemaakt: Maandag, 10 april 2017 16:11

NEDERLAND - Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat veel mensen weer in de tuin gaan werken. Vorig jaar werd de politie geconfronteerd met een toename van het aantal diefstallen van zitmaaiers. Deze toename viel precies samen met het voorjaar. Om de kans te verkleinen dat u slachtoffer wordt van een dergelijke diefstal heeft de politie een aantal preventietips opgesteld.

 

Een aantal tips om diefstal van zitmaaiers te voorkomen:
• Plaats een 'track & trace'-systeem
• Laat een zitmaaier niet buiten staan
• Haal de sleutel uit het contactslot
• Zorg voor goed hang- en sluitwerk van de stalling
• Breng verlichting aan bij de stalling
• Veranker de zitmaaier desgewenst met een ketting
• Maak foto's van de zitmaaier
• Noteer frame- en/of registratienummers
• Noteer opmerkelijke kenmerken

 

Het melden van de verdachte situaties kan via telefoonnummer 0900-8844. Ziet u dat er daadwerkelijk ergens wordt ingebroken of een zitmaaier wordt weggenomen dan kunt u direct 112 bellen. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader/ voertuig en eventueel de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen!

Autobrand in Assen slaat over naar woning

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 00:27

ASSEN - Een autobrand aan de Dobbenwal in Assen is overgeslagen naar een woning. De brandweer van Assen werd maandag rond middernacht gealarmeerd voor een autobrand aan de Dobbenwal.

 

Ter plaatse troffen ze een forse uitslaande brand aan die was overgeslagen naar de naast gelegen woning en schuur. De brandweer had het vuur dat ontdekt was door de overburen na een uur onder controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak, brandstichting word niet uitgesloten.

Vrachtwagen geschaard op de A28 bij Assen

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 15:53

ASSEN - Op de A28 ter hoogte van Assen-Noord is dinsdagochtend een vrachtwagen geschaard en met de cabine in de sloot beland. De chauffeur is bij het ongeval niet gewond geraakt.

 

Voor de berging van de vrachtwagen is een rijbaan afgesloten.

Eelde Airport ontruimd vanwege verdachte koffer

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 15:58

EELDE - Groningen Airport Eelde is dinsdagochtend een uur ontruimd geweest omdat er een onbeheerde koffer was gevonden. De ontruiming bleek later loos alarm, toen de eigenaresse van de koffer zich meldde.

 

In haar haast om de bus te halen liet ze de koffer achter bij de geldautomaat in de ontvangst- en vertrekhal. Na de vondst van de koffer werd op het vliegveld een noodprocedure in werking gesteld. Op dat moment waren er in het gebouw zo'n 40 mensen aanwezig, die om 10.25 uur naar Londen wilden vliegen. Met een uur vertraging is die vlucht alsnog opgestegen.

Drenten minder tevreden over de politie dan de rest van de Nederlanders

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 19:45

DRENTHE - De inwoners van Drente zijn minder positief over het functioneren van de politie in de buurt dan andere Nederlanders. De tevredenheid over de politie is in stedelijke gebieden groter dan in minder stedelijke gebieden.

 

Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2016.

 

Nederlanders zijn over het functioneren van de politie positiever gaan denken tussen 2012 en 2016. Over het contact dat de politie heeft met buurtbewoners en over de efficiëntie van de politieaanpak zijn inwoners minder te spreken.

 

Toch is ook in Drenthe het aantal mensen dat positief is over de politie in de buurt toegenomen. In 2012 was 22,9% van de mensen tevreden, in 2016 is dit gestegen naar 24,1%. Het aantal ontevreden burgers in Drenthe daalde in deze periode van 10,0% naar 6,2%.

Kringloopwinkel in Tuk ontruimd wegens chloorlucht

Gemaakt: Woensdag, 12 april 2017 16:12

TUK - In een kringloopwinkel aan de Boterweg in Tuk, vlakbij de Drentse provinciegrens, hebben ongeveer veertig bezoekers vanochtend last gekregen van hun ogen en keel.

 

Ze klaagden onder meer over prikkende en tranende ogen en keelpijn. In het pand werd een rare lucht geroken, waarna de bezoekers de klachten kregen. Alle bezoekers van de kringloopwinkel zijn inmiddels weer thuis.

 

Welke stof in het pand is vrijgekomen weet de brandweer niet. Onderzoek heeft niets opgeleverd. De lucht is inmiddels uit het pand verdwenen, laat de brandweer tegen RTV Oost weten. Het pand is door de brandweer weer vrijgegeven.

Vernielingen en overlast op het schoolplein van OBS de Bascule

Gemaakt: Woensdag, 12 april 2017 16:43

NIEUW-AMSTERDAM - De laatste weken krijgt de politie meldingen van overlast van jeugd op het schoolplein van OBS de Bascule aan de Sportlaan in Nieuw-Amsterdam. Er worden vernielingen gepleegd, flesjes kapot gegooid. Verder wordt er rommel achtergelaten zoals weed zakjes en condooms. Bij de school staan bordjes "verboden toegang".

 

De politie zal vaker controleren en bij overlast gaan bekeuren. Verder komen er meldingen via zorgcentrum Oldersheem in Nieuw-Amsterdam. Jeugd loopt daar over het dak en vernield eigendommen van de bejaarde bewoners aldaar. Mocht iemand informatie hebben over de daders geef dat dan door aan de politie. Dat kan via 09008844. Bij heterdaad bel 112.

Inbrekers hebben het gemunt op sigaretten

Gemaakt: Woensdag, 12 april 2017 17:32

ASSEN - In de vroege ochtenden van dinsdag 11 april en woensdag 12 april zijn er twee bedrijfsinbraken gepleegd in Assen. Op dinsdag werd hierbij de Albert Heijn in de wijk Peelo gekraakt en op woensdag het Gulf Tankstation aan de Zwartwatersweg. In beide gevallen hadden de daders het gemunt op de voorraad sigaretten.

 

De daders hebben de schuifdeuren opengebroken en vervolgens de tabakskasten geforceerd. In beide gevallen zijn sigaretten buit gemaakt. Getuigen van deze inbraken worden verzocht te bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 onder vermelding van de volgende BVH nummers: 2017092375 (Albert Heijn ) – 2017093459 (Gulf).

Tractor vliegt in brand in schuur van boerderij

Gemaakt: Woensdag, 12 april 2017 19:11

ODOORNERVEEN – Een tractor in een schuur van een boerderij aan de Noordzijde in Odoornerveen heeft woensdagavond vlam gevat.

 

De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen om hulp te verlenen. De brand was snel geblust zodat uitbreiding kon worden voorkomen. Hoe groot de schade is is onbekend.

Auto raakt van de A37 en belandt in de sloot

Gemaakt: Donderdag, 13 april 2017 16:04

GEESBRUG - Bij een ongeval op de A37 ter hoogte van Geesbrug is een bestuurder van een personenauto licht gewond geraakt.

 

De automobilist reed vanaf Geesbrug de oprit van de A37 op en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot. De bestuurder is na gekeken in de ambulance maar hoeft de niet mee naar het ziekenhuis.

Uitslaande brand verwoest schuur achter woning

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 04:16

FLUITENBERG - Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag, rond twee uur een schuur achter een woning aan de Fluitenbergseweg verwoest.

 

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. De naast gelegen woningen werden uit voorzorg voor de brand geëvacueerd. De brandweer had het voor binnen een uur onder controle. Naar de oorzaak van de brand word onderzoek gedaan.

Politie houdt passantenonderzoek in Stieltjeskanaal

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 06:35

STIELTJESKANAAL - Het team dat onderzoek doet naar de dood van een 31-jarige man uit Klazienaveen houdt vrijdagochtend 14 april een passantenonderzoek.

 

Precies twee weken eerder, op vrijdagmorgen 31 maart rond 5:45 uur, werd het slachtoffer in de kofferbak van een auto gevonden. De auto hing half in het water, half op de kade langs het Stieltjeskanaal tussen Dalen en Coevorden. Uit onderzoek is gebleken dat de man door geweld om het leven is gebracht. Er is direct een rechercheteam (Team Grootschalige Opsporing) gestart.

Tijdens het passantenonderzoek worden alle voorbijgangers aangesproken en krijgen zij een flyer uitgereikt.

 

Auto gezien?
De aangetroffen auto betreft een donkerkleurige Mercedes Benz 300 SE. Het gaat om een model uit 1986. De auto is voorzien van het kenteken PV-20-HT. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze auto tussen donderdagavond 18:00 uur en vrijdagochtend 5.45 hebben gezien of weten hoe de auto op de kade langs het Stieltjeskanaal terecht is gekomen.

 

Tips
Heeft u informatie over de auto of andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie in Noord-Nederland via 0900-8844. Wilt u uw informatie liever anoniem delen, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of bel voor een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen via 079-3458999.

Brandweer blust brand in keuken Hoogeveen

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 17:30

HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag woedde er een kleine keukenbrand aan de Huijgensstraat in Hoogeveen Vrijdagmiddag. De brand was ontstaan door een te heet geworden pannetje op het vuur.

 

De brand zorgde voor veel rookoverlast. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Auto’s botsen op Statenweg in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 17:36

EMMEN - Op de Statenweg in Emmen zijn vrijdagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De aanrijding ontstond toen één van de voertuigen wilde afslaan en een tegemoet komende auto over het hoofd zag. Een flinke botsing was het gevolg.

 

Er raakte wonderwel niemand gewond.

Man moet cel in voor bedreiging met speelgoedpistool

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 20:06

ZWEELOO - Voor het bedreigen van een medewerker van het azc Zweeloo met een speelgoedpistool, moet een 19-jarige man één week de cel in.

 

De rechter vindt de zaak ernstig omdat, ondanks dat het gaat om een speelgoedpistool, medewerkers van een azc in alle vrijheid hun werk moeten kunnen doen. De bedreiging vond vorig jaar december plaats in het azc. De 19-jarige man was op dat moment bewoner. Hij stond achter een raam en keek de medewerker twee minuten lang indringend aan. De man liep weg en kwam later terug met het speelgoedpistool.

 

Overhalen van de trekker

De 19-jarige man zette het speelgoedpistool tegen zijn eigen hoofd en wees daarna met het pistool naar de medewerker. Ook deed hij net of hij de trekker over ging halen. De medewerker voelde zich bedreigd en vroeg collega's om hulp.

 

Ondanks dat het gaat om een speelgoedpistool vindt de officier van justitie dat dit bedreigend over kan komen. Ook omdat er meerdere incidenten zijn geweest waarbij de man zich provocerend gedroeg naar de medewerker toe. De man woont op dit moment in Duitsland. (ADP)

Emmenaar probeert hotel op te lichten

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 20:08

EMMEN / ROTTERDAM - Een man uit Emmen is zondagmiddag aangehouden voor oplichting.

 

De politie kwam de 44-jarige man uit Emmen en een 32-jarige man uit Utrecht op het spoor, nadat een hotel in Rotterdam meldde dat er een gast erg vervelend en lastig was. Het duo, dat voorkomt voor zeker 60 zaken in Nederland, is inmiddels voorgeleid. Een verdachte is in bewaring gesteld.

 

De gast was al sinds vrijdag ingecheckt, samen met een andere man. Het duo veroorzaakte flink wat overlast in het hotel. Ook werd de manager gebeld door een vrouw dat zij met een telefoonnummer van het hotel werd lastiggevallen. Dit bleek vanuit de hotelkamer te komen van deze twee gasten.

 

Omdat de receptie de zaak niet vertrouwde, werd de politie gebeld. En dat bleek een goede keuze. Uit onderzoek van de politie bleek namelijk dat er gefraudeerd was met het opgegeven rekeningnummer. En stond bovendien geen saldo op, terwijl de heren inmiddels al een rekening hadden van 1250,euro.

 

De mannen zijn daarop aangehouden. De Utrechter zit nog vast, de Emmenaar is inmiddels op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Uit de politiesystemen kwam verder aan het licht dat het duo betrokken is bij 60 andere oplichtingszaken door heel Nederland.

Twee schuren in brand aan het Oranjekanaal NZ in Orvelte

Gemaakt: Vrijdag, 14 april 2017 22:42

ORVELTE - Twee schuren staan in de brand aan het Oranjekanaal NZ in Orvelte. De oorzaak is nog onbekend.

 

In een van de schuren ligt hooi opgeslagen. De boerderij met rieten kap wordt nat gehouden. De inzet is erop gericht de boerderij te behouden.

Het paasvuur in Aalden is al aangestoken

Gemaakt: Zondag, 16 april 2017 17:32

AALDEN - Het paasvuur van Zweeloo en Aalden is vanmorgen door onbekenden al aangestoken. Het is een grote teleurstelling voor de organisatie van het paasvuur. Dat maakt Dorpsbelangen Aalden bekend.

 

Op eerste paasdag werd de organisatie gebeld, om 10.00 uur 's morgens. Het bleek dat de paasbult al was aangestoken. Ter plaatse bleek dat er niets meer te redden viel.

 

Een grote teleurstelling voor de vele inwoners van Aalden en Zweeloo, die hierbij jaarlijks aanwezig zijn. Een grote teleurstelling ook voor Dorpsbelangen Aalden en Dorpsbelangen Zweeloo, die gezamenlijk geld en tijd hebben gestoken in het organiseren van het paasvuur.

 

Er is aangifte gedaan van brandstichting, 'om te proberen de daders van deze onsmakelijke, laffe daad te achterhalen en de kosten op hen te verhalen.'

Jeugdbrandweer Hoogeveen eindigt als tweede bij wedstrijden

Gemaakt: Zondag, 16 april 2017 17:37

COEVORDEN - De jeugdbrandweer van Coevorden hield gisteren de kwalificatiewedstrijden voor Stichting Jeugdbrandweer Nederland. Er kwamen 24 teams uit alle delen van het land in actie. De Jeugdbrandweer van Hoogeveen werd tweede bij de aspiranten HD.

 

Dat betekent, dat het team uit Hoogeveen doorgaat naar de volgende ronde. De wedstrijdonderdelen speelden zich af in en rond het pand aan de Parallelweg, waar voorheen Weber en Hager waren gevestigd. De gehele dag waren de jeugdige brandweerlieden in touw. De prijsuitreiking vond plaats in de brandweerkazerne aan de Hulsvoorderdijk.

 

In de categorie aspiranten HD bleef Deventer net voor op het team van Hoogeveen. Derde werd Ede. In de categorie aspiranten LD won Huizen, gevolgd door Maarssen en Badhoevedorp.

 

De exacte uitslagen zijn hier te vinden.

Automobilist gewond bij botsing met boom in Zuidlaren

Gemaakt: Zondag, 16 april 2017 20:03

ZUIDLAREN – Zondagavond is een 45-jarige automobilist uit Groningen gewond geraakt door een verkeersongeval op de Hogeweg.

 

De man reed vanuit het centrum van Zuidlaren in de richting van Annen. Hij wilde een 21-jarige automobilist uit Zuidlaren inhalen, maar die sloeg linksaf. Beide voertuigen raakten elkaar, waardoor de 45-jarige automobilist uit Groningen de controle over zijn auto verloor. Hij botste vervolgens met zijn auto tegen een boom. De man werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen overgebracht.

 

De 21-jarige automobilist uit Zuidlaren raakte niet gewond. De politie heeft het verkeersongeval in onderzoek.

Containerbrand in Elim slaat over naar schuur

Gemaakt: Maandag, 17 april 2017 01:03

ELIM – Een schuur aan de Meester Pieterswijk in Elim is in de nacht van zondag op maandag in de brand gevlogen toen de vlammen van een brandende container oversloegen. De brandweer schaalde groot op zodat naast het korps van De Krim ook Slagharen, Zuidwolde en Zwinderen en de hoogwerker uit Coevorden werden opgeroepen.

 

De brand viel uiteindelijk mee waarna er alleen nog werk voor de brandweer De Krim was. Hoe die brand in de container is ontstaan is onbekend. De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar de schuur liep forse schade op.